Látnivalók

Kikapcsolódás és feltöltődés

Pécs és környéke mind kultúrális, mind természeti látnivalókban rendkívül gazdag. Mediterrán jellegű éghajlatunk lehetővé teszi már kora tavasztól a természetjárást, hegyi kerékpározást, fürdőzést.

A Mecsek kiváló lehetőséget nyújt az aktív kikapcsolódásra egészen fiatal kortól az idős vendégeink számára is.

Apartmanunktól fél órányi autóútra remek gyógy- és élményfürdők találhatóak, illetve a pécsi és villányi borvidék pincéi, ahol a nyári hőségben hideg borokat kóstolhat.

Pécs 2010-ben nem érdemtelenül lett Európa Kultúrális Fővárosa. Nyáron a POST (Pécsi Országos Szinházi Találkozó) nyújt értékes programot az idelátogatóknak. Emellett a Kodály Koncert Központban egész évben nemzetközileg is elismert könnyű- és komolyzenei produkciókat tekinthet meg.

Számtalan múzeum rendelkezik állandó kiállítással, ahol olyan művészek alkotásai csodálhatóak meg, mint Victor Vasarely vagy Munkácsy Mihály.

Pécs déli fekvésének köszönhetően erősen érvényesül a délszláv hatás gasztronómiájában. Remek éttermek és nyári teraszok, fesztiválok várnak minden idelátogatót.

Pécs

"Sopianae, a büszke tigris, édes íz, letűnt korok után is az egységben hisz. Macskaköveken lábnyomaink taposta pecsét, történjen bármi, örök hitünk a letét.

Fényes nap, itt színes a táj, mediterrán hangulatod az egekbe száll. Déli part, hol a bor nem apad van egy rakás, csak lélegezd be, ez a szándékolt hatás!"

Cserkút

Csendes hegyi falu, Baranya megye közepén, Pécstől Ny-i irányban, a város határától mintegy 5 km-es távolságban a Jakab-hegy lábánál található Cserkút.

A község neve a levéltári forrásokban több féle alakban fordul elő: Cherkutt, Cherkutth, Tserdkugh, Cserkuth és Cserkút. Ez a változatosság a falu sok évszázados múltjára utal.

Villány - A bor városa

Villány a testes, tüzes vörösborok hazája. A csodás természet, az éghajlat, az itt élő emberek szorgalma, szaktudása, vendégszeretete valamint a borral szembeni magas minőségi elvárások tették nemzetközileg és országosan is méltán híressé a Villányi vörösbort. Mértéktartó fogyasztása jótékony hatással van egészségünkre.

Orfű

Az orfűi völgy mélyén folydogáló patak három kis falut – Orfűt, Mecsekrákost és Tekerest – font össze, a keleti oldalvölgyekbe további két falu, Bános és Mecsekszakál települt. A hatvanas években ezt a területet egységes üdülőterületté formálták, amelyet ma Orfű néven ismer az ország.

Dráva

"A Dráva-partra hívja ritka bája az erre járó kandi városit, ki vadregényes tájra lelhet itt, ékesebbet, keresve sem találna."

"A Dráva-parton fényesebb a hajnal, sejtelmesebb a fű, s lágyabb a rét, vén tölgyek lombja integet ma még, és ágaik közt zeng ezer, pazar dal. "

Miért válasszon minket?

  • Természetjáró csoportok, Geoláda - Geocaching túrázóknak, kirándulók, kerékpártúrázók, aktív pihenést, horgászatot kedvelők részére.
  • Wellness programok, közeli termál fürdőkben regenerálódni vágyók számára.
  • Gasztro és bor turizmus kedvelőinek, vegetáriánusoknak is!
  • Családi rendezvények: esküvők, arany lakodalmak, keresztelők lebonyolítására.
  • Sporttáborok, jógatáborok helyszínéül.
  • Osztálykirándulások, táborok, erdei iskola szervezőinek.
  • Kollégiumot helyettesítő igényes de olcsó szállásként kirándulásokhoz. Kulcsos házat keresőknek.
  • Csapatépítési programok kiváló helyszínéül.
  • Pécs térségében dolgozóknak, olcsó, igényes munkásszállásként, ellátással is.

Hol talál meg minket?

Egy karnyújtásnyira Pécstől és a természettől!

Vendégházunk különleges helyen, Pécs mellett a Jakab-hegy lábainál fekszik. Rendkívül egyszerűen megközelíthető és fekvésének köszönhetően kíváló lehetőséget kínál pihenésre vagy az aktív kikapcsolódásra vágyóknak. Autóval a 6-os útról a cserkúti elágazásnál kanyarodjon le.

7673 Cserkút, Árpád-köz 9

72/564-13630/3367-75670/9480-393
Batvölgyi Vendégház
Nagyon közel Pécshez és a természethez.
72/564-13630/3367-75670/9480-393